Wegwerp mensen.

Toen Robert na een periode in detentie te hebben gezeten in een tbs kliniek terecht kwam, nam hij zich voor om zijn leven dat nog voor hem lag een positieve wending te geven en gewoon helemaal opnieuw te beginnen.

Robert plaatste een contactadvertentie waarop een aantal dames reageerden.

Robert was vanaf het begin eerlijk over zijn situatie maar dat vonden de dames geen probleem.

Er was een dame in het bijzonder die er uit leek te springen en ze wilden elkaar dan ook leren kennen.

De dame in kwestie was een jonge goed uitziende moeder en Robert dacht heel veel geluk te hebben met zon vrouw.

Al gauw kwam Saskia regelmatig op bezoek en bracht Robert meer tijd met haar door.

Het duurde niet echt lang voor Saskia weer zwanger raakten. Ditmaal van Robert

Al vrij snel gingen ze samen wonen en ging Robert op zoek naar een baan om zijn gezin te onderhouden hetgeen hem ook vrij snel lukte.

Robert was stapel met de zoon van Saskia en met hun gezamenlijke zoon. Robert had een goede baan en deed er alles aan om de relatie te doen slagen.

Al snel kreeg Saskia door dat ze hem in haar macht had, ze wist hoe Robert zich voelde en wat zijn zwakke plekken waren.

Niet lang daarna bleek dat Saskia er een groot plezier in had om hem in het openbaar te vernederen of te kleineren, want hij kon toch geen kant op. Robert was haar gevangene.

Zo zou volgens Saskia zijn hele familie niet deugen en kon ze doen wat ze wilde als ze Robert zo wilde behandelen dan zou toch niemand hem geloven.

Zij zou de geloofwaardige zijn al had ze zelf ook de nodige psychische problemen zoals later zou blijken.

Als Robert het niet met haar eens was dan zou ze er voor zorgen dat zijn verlof werd ingetrokken.

Ondertussen begon Saskia openlijk andere mannen te versieren en maakte zichzelf en Robert overal belachelijk en dan dat hatelijke lachje waarvan ze wist dat hij daar niet tegen kon. Telkens weer hem  het bloed onder de nagels vandaan treiteren. Maar Robert reageerde niet hij wilde een positief leven.

Maar van binnen ging Robert er helemaal onderdoor tot dat zijn werkgever ook zag dat het echt niet meer ging en belde met de stichting voor opvang.

Dat was bij Saskia tegen het zere been omdat zij zo geen vat meer op hem had en verzon samen met een andere gedetineerde met wie ze inmiddels het bed deelde een verhaal dat Robert haar geslagen zou hebben op een moment dat Robert juist bij de stichting aanwezig was wat Saskia niet kon weten.

Robert had alleen op aanraden van zijn advocaat nog niet doorgegeven dat hij bij Saskia weg was gegaan en bij de stichting om hulp had gevraagd.

Een dag in de week moest hij in de kliniek slapen, wat Robert ook altijd op de afgesproken data en tijden deed, evenals de telefoon gesprekken die overeengekomen waren.

Door het verhaal dat Saskia met haar nieuwe speeltje ophing was het wel zo dat Robert weer drie maanden binnen moest blijven hetgeen zijn baan en zijn emotionele toestand ook niet bepaald ten goede kwam.

Alles leek als een kaartenhuis in elkaar te zakken en begon ook het geruzie over hun kind al snel.

Zo zou Robert maar moeten zorgen dat het kind iedere maand nieuwe kleding kreeg en al dat soort zaken. En als Robert geen geld over zou boeken zou hij zn kind gewoon niet zien.

En naar zijn bezittingen? Daar kon Robert naar fluiten en weer op nieuw beginnen met helemaal niets, voor de zoveelste keer.

Gelukkig heeft Robert hulp gezocht en leert hij er nu op een andere manier mee om te gaan.

Maar mensen die een ander zoiets aan doen wat is een leven van een ander ze

eigenlijk waard? Zijn we dan maar allemaal wegwerp mensen? Als je een nieuwe vind die beter en interessanter lijkt. Maak die oude dan maar kapot en gooi die dan maar weg!