Onder het zwijgen is de schreeuw om hulp groot.

Heel veel mannen zijn slachtoffer van huiselijk geweld maar durven zich daar niet over te uiten.Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat ze de helft van de tijd geeneens serieus genomen worden.Als ze zeggen dat ze bedreigd worden word er gezegd dat ze dat niet zo zwaar moeten nemen en als ze gestalkt worden door hun ex dan moeten ze dat maar voor lief nemen dat hoort erbij.

Wat  fysiek geweld betreft is de reactie ook al niet anders dan sla je toch terug jij bent sterker word er dan gezegd. Maar is dat wel waar? Het is bekend dat vrouwen grote kracht kunnen ontwikkelen en dat hun pijngrens vele malen hoger is als die van mannen om maar te zwijgen over hun emotionele kracht en overwicht.Wat moet je doen als je met bierflessen of pannen geslagen word? Zijn mannen soms immuun voor messen?

De reactie van de omgeving is veelal die dat een vrouw is slachtoffer een man daar in tegen is er zelf bij omdat ze met zo iemand getrouwd zijn en de hulpverlening weet vaak niet wat te doen.  Oh ja er is wel eens een enkeling die zegt dat hulp voor mannen mogelijk is en dat er ook praatgroepen zijn  Maar waarom zijn deze dan over het algemeen genomen onbekend en onvindbaar voor mannen.

Daarbij komt nog eens het probleem dat je je kinderen op moet geven want er word dan meteen gedreigd dat je die nooit meer zult zien. En laten we eerlijk wezen je neemt je kinderen niet mee naar het leger des heils of de straat op dus moet je ze maar achterlaten hopend dat het toch weer goed komt. Maar dat is meestal niet het geval aangezien de dames meestal handiger zijn in emotionele spelletjes waarbij ze ook alle steun van de omgeving en instanties krijgen want zij word gezien als het zwakke geslacht.

Luister je dan nog niet dan krijg je allerlei valse beschuldigingen naar je kop gegooid tot valse rechtszaken toe. Vele verliezen daardoor ook nog eens hun werk bovenop dat ze al alles verloren waar ze om gaven, doordat ze overspannen raken en veelal ook op hun werk lastig gevallen worden.

Zou het niet beter zijn om mannen een gelijke kans te geven die tot nu alleen voor vrouwen weggelegd was om zo erger te voorkomen zowel voor de ouders als de kinderen, want de kinderen zijn uiteindelijk ook slachtoffers die vaak gedwongen worden degene die ze liefhebben te haten waardoor ze veelal last hebben van het PAS syndroom.

Zou het niet beter zijn om deze destructieve gang van zaken te doorbreken en deze mannen een kans te bieden voordat het zulk onomkeerbare schade heeft aangericht?  Zou het niet beter zijn als ook een man met zijn kinderen naar een blijf van mn lijf huis kan om van daar uit naar een oplossing te werken hetzij samen of ieder een kant op. Is een beetje menselijkheid en een beetje begrip tegenwoordig dan zoveel gevraagd? Het lijkt haast wel want vaak betekend juist die erkenning en steun een wereld van verschil voor deze mannelijke slachtoffers die toch veelal het gevoel krijgen totaal alleen te staan en daarom zwijgend verder gaan.

Laat onze kinderen geen wapens vormen, maar een gezamenlijk doel dat zijn we onze kinderen schuldig.

Daarom zijn we met een aantal slachtoffers die genoeg hadden van dit onrecht een stichting begonnen om hier een eind aan te maken en doen er ook alles aan om dit taboe te doorbreken.  Wij hebben de eerste stap gezet maar alleen samen komen we ook verder daarom willen we tegen alle mishandelde mannen zeggen dat ze niet de enige zijn er zijn er meer als je denkt.

Blijf er niet mee lopen maar zoek hulp wij zijn er voor.

Www.stichting-humanity.nl  te Rotterdam  Tel. 06-15418204 of mail naar info@stichting-humanity.nl

k.v.k. te Rotterdam 24347277